Noen dager er bare bedre enn andre, sier Hans Øyvind, sjekk denne fantastiske utsikten! Som montasjebas i Ringsaker Vegg- og Takelementer (RVT) jobber han på forskjellige byggeplasser i Norge, og det er ikke mange byggeplasser som leverer slik utsikt, i tillegg er det så rolig her, fortsetter han. Her er det ikke mye forstyrrelser annet enn det vi står for sjøl.

I samarbeid med A til Å Entreprenører har Hans Øyvind montert ferdigproduserte takelementer fra RVT på Bygg L på Gaustatoppen Lodge. Geir Andres Sætre, anleggsleder i A til Å entreprenører forteller at Gaustatoppen Lodge startet med det første bygget i 2007, og siden den gang har det blitt 10 bygg fordelt på 144 leiligheter. Dette er det 4 bygget RVT leverer og monterer takelementer på.

Ifølge Geir Andres Sætre er fordelene med bruk av takelementer mange. Og en av de viktigste for dette prosjektet er at vi sparer en del tid, som fører til at vi tidligere får et tett bygg. Tett bygg er en milepæl når du bygger på fjellet 1000 m.o.h., for her vet man aldri når vinteren inntreffer.

Mens A til Å Entreprenører ferdigstilte råbygget i betong, samt bærelinjer i stål og treverk, spesialproduserte RVT takelementene innendørs på fabrikken i Brumunddal. Det tok i underkant av 6 uker å produsere og levere takelementene til Bygg L. Hans Øyvind forteller at kollegene inne i fabrikken er effektive, og at de liker å holde seg til planen uten å gå på bekostning av kvalitet. «Vi ser også at kvaliteten på produktet som levers og arbeidet som skjer inne i produksjonen vitner om god kompetanse og godt utført håndverk» tilføyer Geir.

God planlegging i produksjonen gjør at jeg i forkant kan legge til rette og gjøre klart for en smidig montering sammen med resten av teamet i A til Å Entreprenører, sier Hans Øyvind. «Fra vi begynte å heise og montere takelementene tok det kun 14 dager før taket var tett på hele bygget. Skulle vi bygd tradisjonelt ville det gått mye lengre tid», forteller Geir. Han forteller også at samarbeidet med hans Øyvind og RVT har gått smertefritt. «Gutta på montasje er trivelige, løsningsorienterte og opptrer profesjonelt når de er ute på byggeplass» avslutter han.

Takelementer var det vi startet med for snart 20 år siden, dette er noe vi kan, noe som sitter i ryggmargen til både prosjektering og produksjonen i RVT, sier Kjetil Hustad, salg- og markedssjef i RVT. I det siste har det vært mye fokus på fasadeelementer og fordeler med det, men vi skal aldri glemme hvor vi kommer fra og takelementer er noe vi alltid skal og ønsker å levere.

Vil du vite mer om våre tak elementer ta kontakt med Kjetil Hustad